Pårørendesamtalen finder oftest sted i første eller anden uge af behandlingen. Mødet kan være med ægtefælle/partner, det kan være med ægtefælle og børn. Hvem, der deltager i mødet, aftales mellem rådgiveren og den afhængige, der er i behandling.
TILBUD TIL PÅRØRENDE
Tilbud til pårørende
Misbrug påvirker alle i familien og derfor er det vigtigt, at de nærmeste familiemedlemmer får bearbejdet situationen og talt om de problemer, der fylder alt for meget i hverdagen.
Det giver vores familieprogram og tilbud til børn og voksne børn af alkoholikere gode muligheder for.
Har du selv eller en af dine kære brug for hjælp?
Ring 70 20 40 80
Ring og få en uforpligtende samtale med vores rådgivere
95 %
af vores deltagere
er tilfredse med behandlingen
3.500
deltager hvert år i familiebehandling hos Tjele
34 års
erfaring med rådgivning til pårørende
Se film med Pia der får hjælp som pårørende:
Gratis familiebehandling i trygge omgivelser
Familiebehandlingen er gratis for op til 3 pårørende til deltagere i behandling hos Behandlingscenter Tjele.
Familieprogrammet skaber gode forudsætninger for at komme godt videre – både for den enkelte pårørende og for familien som helhed.
Når de nære pårørende går i behandling, har det stor betydning for behandlingsresultatet og medvirker til at familien samlet kommer ovenpå igen.
Undervisning af kompetente og erfarne rådgivere
I Tjeles familiebehandling bliver man mødt af kompetente og erfarne rådgivere, der forstår jeres situation, giver plads til at få afløb for tanker og frustrationer og underviser i redskaber, som kan hjælpe med at håndtere problematiske situationer og konflikter – både nu og i fremtiden.
Familieprogrammet er målrettet voksne familiemedlemmer, men vi har også behandlingsmuligheder for børn, hvis forælder er stofmisbruger eller alkoholiker.
Stor tilfredshed blandt deltagerne i behandlingen
I en undersøgelse svarer 9 ud af 10 deltagere, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med kvaliteten af alkoholbehandlingen hos Behandlingscenter Tjele.
Tilbud til pårørende til misbruger
Familieprogrammet for de voksne består af pårørendesamtale, informationsmøde og pårørendegrupper:
Informationsmødet varer 3 timer og foregår en hverdagsaften. På mødet får man viden om misbrug, afhængighed og medafhængighed. Vi taler om, hvordan et misbrug påvirker pårørende, og hvorfor man ofte overser tegn på afhængighed.
Familiebehandlingen består af 3 timers møde en aften om ugen i 5 uger på vores centre i Aarhus og Kolding. På Tjele Tågelund i Egtved foregår det 2 lørdage fra kl. 10 – 16 og i Aalborg 2 søndage kl. 9 – 15. På Sjælland kan du vælge imellem et forløb på fem mødegange, eller et 3-dages kursus uden overnatning.
Børn af alkoholikere
Vi har et særligt tilbud til børn af alkoholikere. Børn bliver påvirket, når en af forældrene kæmper med et misbrug, og det er vigtigt, at der bliver taget hånd om dem og deres situation. Derfor står Tjele bag projektet De små Skuldre, hvor børn mellem 8 og 12 år møder jævnaldrende i samme situation. Det hjælper dem både med at klare sig lige så godt som andre børn, men er også gavnligt i forhold til at få åbnet op og talt med andre om problemerne derhjemme. I Jylland kan vi tilbyde børn gratis hjælp.
Unge i misbrugsfamilier
For de ældre børn, der vokser op med misbrug i familien, tilbyder vi teenagegrupper, hvor de kan tale med andre unge, der oplever samme udfordringer i deres familier. Ligesom tilbuddet til børn af alkoholikere er behandlingstilbuddet til unge i samarbejde med De små Skuldre. I ungegruppen arbejdes der efter forskellige temaer, og de unge får et trygt rum, hvor de kan dele deres bekymringer og udfordringer med andre, der har misbrug tæt inde på familielivet. Behandlingstilbuddet er gratis for unge, der bor i Jylland.
Voksne børn af alkoholikere
Hos Tjele tilbyder vi behandling til voksne børn af alkoholikere. Tilbuddet er både til voksne børn, hvis forældre har udviklet et misbrug efter, at de er blevet voksne, men også til voksne børn af alkoholikere, som aldrig fik hjælp til at bearbejde deres sorg og frustrationer. En opvækst med misbrug kan give senfølger, og mange børn af alkoholikere kæmper med problemerne som voksne. I vores terapiforløb deltager man med andre, der har eller har haft en forælder, der drikker eller tager stoffer.
Hør Rikkes fortælling om at deltage i familiebehandling:
Få vejledning til at konfrontere misbrugeren
Mange tanker og følelser er i spil, når man som pårørende er vidne til, at et familiemedlem, en nær ven eller kollega kæmper med et misbrug.
Ofte er det de pårørende, der konfronterer misbrugeren med afhængigheden, og det kan være svært at vide, hvordan man bedst håndterer denne situation.
Hos Tjele rådgiver vi hvert år mange danskere om, hvordan de bedst konfronterer misbrugeren og tager den svære samtale.
Som pårørende kan du altid ringe til os døgnet rundt på 70 20 40 80 og få rådgivning i din situation.
Er du pårørende til en misbruger og mangler hjælp ?
Kontakt os, hvis du har spørgsmål om at være pårørende eller om behandling af alkohol- og stofmisbrug.
Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.
Annette Linnæs
Rådgiver hos Tjele
Send os en e-mail
Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.
Er du afhængig?
Tæt på en afhængig?
Behandlingscenter Tjele
70 20 40 80
Fastrupvej 3
8830 Tjele
Behandlingscenter Tjele
Vester Voldgade 96
1552 København
post@tjele.com