Ring 70 20 40 80
Har du selv eller en af dine kære problemer med alkohol og brug for hjælp?
Få en uforpligtende fortrolig samtale med en misbrugskonsulent. Telefonen er åben 24 timer i døgnet.
Rådgivning til pårørende
Vi får mange henvendelser fra pårørende i Odense, som ikke ved, hvordan de skal gribe situationen an.
De pårørende har brug for rådgivning om, hvad de kan gøre for at få et familiemedlem til at erkende sit misbrug og gå i alkoholbehandling.
Når man skal gribe ind og motivere en misbruger til at søge behandling, er den rette forberedelse afgørende for, at interventionen skal lykkes.
Derfor tilbyder vi rådgivning til pårørende om, hvordan man tager samtalen med en misbruger.
Det kan foregå på telefonen eller som et personligt møde med en rådgiver på vores afdeling for ambulant alkoholbehandling i Odense.
Alkoholmisbrugere og pårørende i Odense kan gratis og helt uforpligtende få en fortrolig samtale med vores alkoholbehandlere.
Tjele Tågelund – 1 times kørsel fra Odense
På vores behandlingscenter i Tågelund tilbyder vi døgnbehandling for alkohol- og andre misbrug. Det betyder, at du bor på behandlingsstedet i de 4 uger, hvor afvænningen står på.
Der er flere fordele ved at gå i døgnbehandling. De vigtigste grunde vi ofte hører fra deltagere, der har fravalgt lokal alkoholbehandling i Odense for at gå i døgnbehandling på vores afdeling i Tågelund er:
-
Tid til at bearbejde problemet
I døgnbehandlingen har man 100 % fokus på sin behandling. Mange deltagere nævner, at de har valgt døgnbehandling fremfor at deltage i en ambulant misbrugs- eller alkoholbehandling i Odense, fordi de havde brug for en pause fra deres hverdag.
-
En periode uden dagligdagens fristelser
Mange familier er slidte efter at der har været alkoholmisbrug i familien. Men når alkoholmisbrugeren starter i døgnbehandling og får den rigtige hjælp, kan familien igen finde ro til at komme sig efter tiden med misbrug.
Når man har haft et længere misbrug, kan det være svært at ændre disse rutiner, og mange har brug for en periode, hvor man er i et trygt miljø, hvor der ikke findes alkohol, indtil man har fået indarbejdet nye gode vaner. -
Tryghed for familien
Mange familier er slidte efter at der har været alkoholmisbrug i familien, og når man går i døgnbehandling og familien ved at misbrugeren får den rigtige hjælp, får familien ro til at komme sig efter tiden med misbrug.
Af den grund fravælger mange familier alkoholbehandling i Odense og sender deres pårørende i døgnbehandling på Tjele Tågelund. Mens den afhængige er i døgnbehandling, bliver de pårørende tilbudt familiesamtaler og familiebehandling, så de også kan forberede sig på det nye familieliv uden misbrug. -
Fred, ro og smuk natur
På behandlingscentret i Tågelund er der en varm atmosfære og indbydende lyse lokaler. Alle deltagere har enkeltværelser, og når man går i behandling på Tågelund, har man mulighed for at gå ture i den smukke natur i Egtved Ådal.
Er du i tvivl, om din pårørende skal i alkoholbehandling på et lokalt misbrugscenter i Odense eller gå i døgnbehandling hos os, er du mere end velkommen til at komme forbi og se behandlingsstedet og få en snak med personalet, inden I træffer en beslutning i familien.
Indhold i alkoholbehandlingen
Vores behandlingsforløb er inddelt i tre faser: lægelig udredning og abstinensbehandling, primærbehandling og efterbehandling. Hvad de hver især indebærer kan du læse mere om her:
Lægelig vurdering og abstinensbehandling
Alle klienter fra Odense, der indskrives på Tågelund, starter deres alkoholbehandling på vores modtagelsesafdeling. Her foretages der lægelig vurdering af eventuelle fysiske og psykiske lidelser, og der iværksættes abstinensbehandling, såfremt der er behov for dette.
På modtagelsesafdelingen mødes man af vores faste stab af læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der sørger for, at alle deltagere får en god og tryg start på deres alkoholbehandling.
Efter endt sundhedstjek og eventuel abstinensbehandling overgår man til behandling på Tågelund.
4 ugers primærbehandling
Primærbehandlingen foregår dels som enesamtaler med rådgiver, dels som undervisning og dels som gruppeterapi. Behandlingen foregår efter et struktureret og velafprøvet program, der tilrettelægges efter den enkelte deltagers behov.
Opfølgning på primærbehandling
Efter endt primærbehandling mødes deltagerne ugentligt i to måneder og hver 14. dag i fire måneder. I efterbehandlingen får man hjælp til at klare de udfordringer, man møder i den første tid som ædru – og støtte til at fastholde de gode rutiner i dagligdagen.
Misbrugs- og alkoholbehandling tæt på Odense
Der findes flere tilbud om ambulant misbrugs- og alkoholbehandling i Odense, men for nogle er det gavnligt at komme væk fra hverdagen og få tid og ro til at koncentrere sig 100 % om at komme problemet til livs.
Det kan man på vores afdeling Tågelund, hvor vi har hjulpet tusindvis danskere med at komme tilbage til en hverdag uden alkohol, stoffer eller medicin.
Under hele forløbet er der læger, sygeplejersker og misbrugsterapeuter til rådighed – med den rette hjælp og støtte lykkes det nemlig for langt de fleste at komme ud af deres misbrug.
Finansiering gennem din sundhedsforsikring
Tjele har samarbejdsaftaler med alle danske forsikringsselskaber. Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, kan du altså benytte den til at dække omkostningerne til misbrugsbehandling på Tjele ikke langt fra Esbjerg.
Pårørende føler sig svigtet
Et misbrug belaster de pårørende i lige så høj grad som misbrugeren selv.
Det er vigtigt at bearbejde de følelser af svigt, mistillid og skuffelse, som så mange pårørende oplever, hvis forholdet til den, der er i behandling, skal genoprettes, og man skal tilbage til en harmonisk hverdag efter behandlingen.
Hos Tjele tænker vi hele familien ind i misbrugsbehandlingen, og de pårørende bliver tilbudt familiebehandling.
Familiebehandlingen foregår på vores afdeling for ambulant alkoholbehandling i Odense, hvor der tilbydes familiebehandling både for voksne, børn og unge.
Få rådgivning om alkoholbehandling
70 20 40 80
Ring døgnet rundt og få en uforpligtende og anonym snak med en alkoholrådgiver.
Alkoholrådgivning i Odense – hjælp til hele familien
Det er belastende at være i familie med en misbruger, og derfor er det vigtigt, at der også bliver taget hånd om de pårørende i forbindelse med alkoholbehandlingen.
Derfor tilbydes pårørende familiebehandling, der foregår som et kursus og henvender sig til nære pårørende – det være sig ægtefælle, partner, børn, forældre og søskende.
I familiebehandlingen taler vi blandt andet om hvordan misbruget påvirker familien, kommunikationen i familien og hvad man kan forvente, når den afhængige kommer hjem efter behandlingsforløbet.
Familiebehandlingen er gratis for op til 3 pårørende til deltagere i behandling hos Behandlingscenter Tjele. Ønskes der deltagelse af flere familiemedlemmer, eller børn og unge, kan dette tilkøbes.
Behandlingscenter Tjele tilbyder også professionel behandling af:
Hashmisbrug
Hashmisbrug har alvorlige følgevirkninger. Vi kan hjælpe dig, hvis du er blevet afhængig.
Kokainmisbrug
Kokain er stærkt vanedannende. Er du afhængig, har vi et behandlingstilbud.
Ludomani
Spilafhængighed har store personlige omkostninger. Lad os hjælpe med behandling.
Medicinmisbrug
Afhængighed af medicin er svært at komme ud af. Vi tilbyder professionel hjælp.
Få information om alkoholbehandling i nærheden af Odense
Ring til os, hvis du har spørgsmål om alkoholmisbrug, eller om alkoholbehandling.
Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.
Marie Andersen
Rådgiver hos Tjele
Send os en e-mail
Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.