Mor til en kokainmisbruger

Han ville ikke forstå at kokainmisbruget ødelagde alt

Marianne er mor til Oskar, som har været misbruger af kokain og nu er clean efter døgnbehandling hos behandlingscenter Tjele

Uanset hvad familien sagde, kunne de ikke få ham til at forstå, at kokainforbruget var helt galt.

Da Marianne til sidst sagde stop, valgte han heldigvis at gå i behandling og er nu clean på andet år.

Se film med Marianne, der er mor til en kokainmisbruger:

Jeg finder min søn ødelagt af kokain

Marianne finder sin søn Oskar i en virkelig grim tilstand og siger til ham, at nu er det slut.

Nu skal han simpelthen træffe et valg, enten på den ene eller anden måde, for vi andre kan ikke være med til det her længere og vi kan ikke holde ud at se på det eller være en del af det.

Heldigvis vælger han vejen sammen med os og at komme i behandling, fordi han også godt selv kan se, at der ikke rigtig længere er nogen anden vej ud.

Kommer hurtigt i behandling hos Tjele

Efter Marianne har kontaktet Behandlingscenter Tjele, går det hurtigt med at starte i behandling.

I løbet af tre dage er der en plads til ham og vi snakker med nok jordens sødeste mennesker hos Tjele, som hjælper os og siger “Prøv at høre her, det skal nok gå alt sammen”.

Igennem Oskars behandling hos Behandlingscenter Tjele er der familiebehandling med også, hvor jeg og hans bonus far deltager.

Vi kommer i familiebehandling og er jo pludselig en del af en kæmpe gruppe, selv om man troede man var alene i verden, så er vi heldigvis ikke det.

Få hjælp i hele landet

Tjele har centre landet over og tilbyder:

  • Personlig rådgiver gennem hele behandlingsforløbet
  • Lægeligt overvåget abstinensbehandling
  • Gratis familiebehandling til 3 nære pårørende

● Døgnbehandling ● Ambulant behandling

Familien får ofte behandlingen til at ske

Ofte er det de pårørende, der griber ind og får behandlingen til at ske, men mange er i tvivl om, hvordan de bedst motiverer den der har et kokainmisbrug til at få hjælp.

Derfor rådgiver vi gerne om, hvordan du planlægger og gennemfører en motiverende samtale.

Selvfølgelig er det grænseoverskridende, når man konfronterer et familiemedlem med krav om behandling, men grebet rigtigt an, så lykkes det faktisk i langt de fleste tilfælde at få misbrugeren til at acceptere behandling.

Familiebehandlingen hjalp os meget

I familiebehandlingen fik vi en masse vigtig viden og oplysninger om det at være misbruger og hvad det er for en sygdom, der rent ud sagt overtager et andet menneske.

Man får en forklaring, når man ser ind bagved og får oplysningerne om, hvad afhængighed er for noget – og det hjalp os rigtig, rigtig meget.

Det hjalp os at være i den store gruppe, men også at være sammen med nogen andre, som rent faktisk også var forældre til et ungt menneske og selv havde stået i de her ting.

Se film med Oskar, der har været i behandling for kokainmisbrug:

Indhold i familiebehandlingen

Familiebehandlingen består af en pårørendesamtale, informationsmøde og pårørendegrupper:

  • Pårørendesamtalen finder oftest sted i første eller anden uge af behandlingen. Mødet kan være med ægtefælle/partner, det kan være med ægtefælle og børn.
  • Informationsmødet varer 3 timer og foregår en hverdagsaften. På mødet får man viden om misbrug, afhængighed og medafhængighed. Vi taler om, hvordan et misbrug påvirker pårørende, og hvorfor man ofte overser tegn på afhængighed.
  • Familiebehandlingen består af 3 timers møde en aften om ugen i 5 uger på vores centre i København, Aarhus, Aalborg, Odense eller Kolding. På Sjælland kan du vælge imellem et forløb på fem mødegange, eller et 3-dages kursus uden overnatning.

Behandlingen foregår med undervisning, foredrag og gruppearbejde, hvor vi taler om emner som: følelser, familiens rolle, kommunikation, når misbrugeren kommer hjem.

Vi berører kort fortalt de emner, der fylder allermest for pårørende til misbrugere.

Min søn er clean nu på andet år og det er gået over al forventning

Han har virkelig taget behandling til sig, han har læst meget og det blev et projekt for ham at det her skulle lykkedes på den gode måde.

Vi har fået en Oskar tilbage gange 100 og det er fuldstændig fantastisk, for vi har altid godt vidst, at han var sådan et godt menneske.

Brug for rådgivning?

Ring til os, hvis du har spørgsmål om behandling af kokainmisbrug eller hvordan du som pårørende tackler situationen bedst.

Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.

Anne-Margrethe Overgaard
Misbrugskonsulent

Send os en e-mail

Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.

Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.