MISBRUGSRÅDGIVNING
Få gratis misbrugsrådgivning døgnet rundt
Hvis du lider af et misbrug af alkohol, hash, medicin eller andre rusmidler – eller er pårørende til en der har et misbrug, er der hjælp at hente.
Hos Tjele er telefonerne åbne døgnet rundt på 70 20 40 80, og vores rådgivere sidder klar med saglig og fortrolig misbrugsrådgivning.
Det er altid anonymt, gratis og helt uforpligtende at få telefonisk misbrugsrådgivning hos Tjele.
De fleste henvendelser kommer fra pårørende, der er bekymrede for et familiemedlem. De ringer, fordi den der har et misbrug nægter at gå i behandlingen, og fordi misbruget er ved at ødelægge familien.
Har du selv eller en af dine kære brug for hjælp?
70 20 40 80
Ring til os døgnet rundt og få gratis misbrugsrådgivning
Er du pårørende til en misbruger?
Ofte oplever vi, at særligt de pårørende har behov for rådgivning omkring misbrug og hjælp til at motivere en misbruger til at søge hjælp.
Derfor tilbyder vi altid, at misbrugerens nære pårørende kan komme til en samtale med en af vores rådgivere og blive rustet til at tage den svære samtale og få misbrugeren til at søge behandling.
De pårørende føler sig magtesløse
Mange pårørende kontakter Tjele, fordi de er frustrerede og føler sig magtesløse, fordi den, der har et misbrug, ikke vil indse behovet for at få hjælp.
Tjeles misbrugsrådgivere har mange års erfaring med at hjælpe de pårørende og klæde dem godt på til at få deres kære til at gå i behandling.
Det kræver grundig forberedelse, og det kræver, at man griber den svære samtale rigtigt an. Men det er muligt at få en misbruger til at gå i behandling.
Hos Tjele har vi hjulpet tusindvis af danskere ud af misbrug igennem de sidste mere end 30 år, og det er næsten altid de pårørende, der i sidste ende stiller misbrugeren stolen for døren, og på den måde får dem i behandling.
Hvis du har brug for råd til, hvordan du motiverer din pårørende til at gå i behandling, er vores telefoner åbne døgnet rundt.
Vores misbrugsrådgivning til pårørende er gratis og uforpligtende, og du kan være helt anonym.
Få rådgivning om misbrug telefonisk, på mail eller til et informationsmøde
Tjeles telefon er døgnåben, og vores behandlere sidder klar til at rådgive dig om dit eller din pårørende misbrug.
Foretrækker du at skrive en e-mail i stedet for at ringe, lover vi at vende tilbage senest førstkommende mandag.
Misbrugsrådgivning kan også foregå ansigt til ansigt til et informationsmøde med en misbrugsrådgiver, hvor vi sammen kan afklare, om der er tale om et behandlingskrævende misbrug, og hvordan en eventuel behandling kunne se ud.
Vi tilbyder misbrugsrådgivning på vores centre i Aalborg, Kolding, Aarhus, Odense og København.
Se film med Kirsten, der fik rådgivning hos Tjele:
Misbrugsrådgivning som en del af behandlingen
På Behandlingscenter Tjele indgår misbrugsrådgivning for den alkohol- eller medicinafhængige altid i vores behandling, der foregår efter Minnesota-modellen.
Behandlingen giver den enkelte mulighed for at arbejde seriøst med sit problem.
En primærbehandling for alkohol- eller medicinmisbrug varer fem til otte uger, det vurderes individuelt alt efter afhængighedens karakter.
Vores misbrugsrådgivning giver dig indsigt i sygdommen og forsyner dig med værktøj til at tage hånd om din egen tilværelse. En tilværelse helt uden alkohol eller andre stoffer.
Vigtigt at vide
Alle Tjeles behandlingscentre har fastansatte eller fast tilknyttede læger, sygeplejersker, psykoterapeuter og certificerede misbrugsrådgivere.
Misbrugsbehandling
Behandlingen er struktureret med et fast dagsskema og med mødepligt til undervisning, terapi og samtaler. Dagen starter med et fælles morgenmøde, der ledes af en rådgiver. Den fortsætter med:
- Undervisning/foredrag om afhængighed og en lang række almene emner, der giver en større grad af selvindsigt.
- Gruppeterapi.
- Enesamtaler med den personlige rådgiver.
- Skriftlige opgaver, der er med til at danne baggrund for samtalerne med den personlige rådgiver.
Opgaverne er med til at gøre afhængigheden og konsekvenserne af misbruget synlige, ligesom de giver nogle brugbare redskaber og hjælp til at få misbruget standset.
Fællesskabet er en af grundpillerne i en Minnesotabehandling, derfor er der ind imellem de faste punkter på dagen også mulighed for sociale aktiviteter som f.eks. gå-eller løbeture, at dyrke motion eller samvær i dagligstuerne.
Har du brug for misbrugsrådgivning?
Ring til os, hvis du har brug for rådgivning om misbrug eller om behandling af misbrug.
Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.
Bwenny Carøe
Rådgiver hos Tjele
Send os en e-mail
Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage senest den førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.
Er du afhængig?
Tæt på en afhængig?
Behandlingscenter Tjele
70 20 40 80
Fastrupvej 3
8830 Tjele
Behandlingscenter Tjele
Vester Voldgade 96
1552 København
post@tjele.com