Vi sidder klar ved telefonerne på
MEDICINABSTINENSER
Medicinabstinenser
Mange forskellige typer medicin kan give abstinenssymptomer, hvis du holder op med at tage medicinen efter i en periode at have brugt det dagligt.
Det gælder bl.a. opiater, som ofte udskrives ved kraftige smerter, ligesom det gælder en række beroligende mediciner.
Hvis du oplever kraftige abstinenser efter ophør af medicin, er det vigtigt du kontakter lægevagt eller egen læge.
Få rådgivning om behandling af medicinabstinenser
70 20 40 80
Åbent alle dage og døgnet rundt
Få professionel hjælp ved medicinabstinenser
Hvis du oplever kraftige og langvarige symptomer på abstinenser efter medicin, har du brug for professionel hjælp til at blive afgiftet og trappet ud af medicinforbruget.
Medicinsk behandling og afrusning er første skridt ud af en medicinafhængighed, og hos Tjele har vi stor erfaring med at hjælpe folk ud af deres medicinabstinenser.
Hos Tjele er det læger der behandler medicinabstinenser
Hos Behandlingscenter Tjele, bliver du mødt af et professionelt sundhedspersonale bestående af erfarne misbrugsrådgivere, læger, sygeplejersker og psykiatere.
Du bliver mødt med empati og forståelse, for de fleste af behandlerne kender fra egen erfaring, hvordan det er at være fanget i et misbrug.
“Alle i misbrugsbehandling hos Tjele, bliver tilset og vurderet af vores læger indenfor 24 timer.”
Pia Krarup, virksomhedsansvarlig overlæge
Symptomer på abstinenser efter brug af medicin
Hvis du i en periode har taget morfinpræparater i behandlingen af smerter, eller hvis du har fået udskrevet benzodiazepiner for søvnproblemer eller angst, vil du ofte opleve vanskeligheder, når du ikke længere skal tage medicinen.
Abstinenser efter medicin er både fysiske og psykiske, og for mange mennesker er de så voldsomme, at det praktisk talt er umuligt selv at komme ud af medicinafhængigheden.
Ved længere tids brug af afhængigskabende medicin kan det være farligt at stoppe brat og man bør derfor planlægge en udtrapning sammen med en læge.
Fysiske symptomer på medicinabstinenser
De fysiske symptomer på abstinenser kan være svære, hvis du igennem længere tid har været afhængig af beroligende eller smertestillende medicin.
Fysiske symptomer på abstinenser kan være: indre dirren, ledsmerter, prikken og stikken i huden, kvalme og mavebesvær, svimmelhed, tendens til koldsved og manglende appetit.
Psykiske symptomer på medicinabstinenser
De fleste medicinafhængige oplever også en kraftig psykisk påvirkning, når forbruget af medicin sættes ned, eller ophører.
Psykiske symptomer dækker bl.a. humørsvingninger, svækkelse af kognitive funktioner og mareridt.
Forsøg ikke at stoppe på egen hånd, for det er vigtigt, at afrusningen foregår medicinsk, for abstinenser kan være farlige.
Få rådgivning om behandling af medicinafhængighed
70 20 40 80
Åbent alle dage og døgnet rundt
Afgiftning efter medicinafhængighed
Ved længerevarende brug af afhængighedsskabende medicin, har cellerne i din hjerne vænnet sig til stofferne – det gælder også, selvom lægen har ordineret det.
Det tager længere tid at få medicin ud af kroppen end alkohol, og derfor er afgiftningen eller afrusningen efter medicin også af længere varighed.
Al afgiftning hos Tjele foregår medicinsk og er overvåget af læge og sygeplejerske.
Kender du en der oplever medicinabstinenser?
De pårørende omkring den der oplever abstinenser i forbindelse med medicinafhængighed, har stor indflydelse på om den afhængige indser, at der er brug for professionel behandling.
Ofte er det først når de pårørende konfronterer den medicinafhængige, at et behandlingsforløb kommer i gang – men det skal gribes rigtigt an for at lykkes.
Overvej blandt andet, hvem der skal være til stede, hvornår samtalen skal finde sted, hvilken behandlingsmulighed der skal præsenteres og konsekvenserne hvis behandlingstilbuddet afvises.
Har du spørgsmål om medicinabstinenser?
Ring til os, hvis du har spørgsmål om medicinabstinenser, eller om behandling af medicinafhængighed.
Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.
Christina Bredahl Frederiksen
Rådgiver hos Tjele
Send os en e-mail
Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.
Er du afhængig?
Tæt på en afhængig?
Behandlingscenter Tjele
70 20 40 80
Fastrupvej 3
8830 Tjele
Behandlingscenter Tjele
Vester Voldgade 96
1552 København
post@tjele.com