ALKOHOLBEHANDLING
Professionel behandling af alkoholmisbrug
Hos Behandlingscenter Tjele har vi i mere end 30 år hjulpet tusindvis af danskere til et godt liv uden alkohol.
Vi er Danmarks førende private udbyder af alkoholbehandling, og tilbyder både døgnbehandling og ambulant behandling på vores afdelinger rundt i landet.
1.900
danskere er hvert år i behandling hos Tjele
95 %
af vores deltagere
er tilfredse med behandlingen
34 års
erfaring med behandling af alkoholmisbrug
Få rådgivning om alkoholbehandling
Ring 70 20 40 80
Åbent alle dage og døgnet rundt
Indhold i vores alkoholbehandling
Når du går i alkoholbehandling hos Tjele, foregår behandlingen sammen med andre i samme situation.
Vores klienter er fra alle samfundslag: håndværkere, skolelærere, kokke, sygeplejersker, læger, ufaglærte, efterlønnere osv. – danskere som danskere er flest.
Alkoholbehandlingen indeholder blandt andet:
Terapi
Individuelle samtaler med rådgiver
Skriftlige opgaver
Afslapnings- og koncentrationsteknikker
I Tjeles alkoholbehandling benytter vi kun metoder, hvor effekten er veldokumenteret.
Medarbejderne i vores alkoholbehandling har egne erfaringer med misbrug
Når du går i alkoholbehandling hos Behandlingscenter Tjele, bliver du mødt af veluddannede misbrugsrådgivere og et professionelt sundhedspersonale bestående af læger og sygeplejersker.
Og vigtigst af alt: du bliver mødt med empati og forståelse, for langt de fleste af behandlerne kender fra egen erfaring, hvordan det er at være fanget i et misbrug.
Se film med Morten, der har været i alkoholbehandling hos Tjele:
Døgnbehandling og ambulant behandling
Alkoholbehandling kan foregå ambulant efter arbejdstid – eller være døgnbehandling, hvor man bor på behandlingscentret og har tid og ro til at løse sit alkoholproblem.
Derfor kan du trygt vælge alkoholbehandling hos Tjele
- Godkendt af danske forsikringsselskaber
Har du en sundhedsforsikring, dækker denne i langt de fleste tilfælde din behandling hos Tjele. - Gode fysiske rammer
Når du går i alkoholbehandling hos Tjele, mødes du af ordnede forhold og veldrevne behandlingscentre. Her er eneværelser med plads til privatliv, hyggelige fællesområder med gode faciliteter og smukke naturomgivelser. - Gratis forsamtaler og uforpligtende besøg
Vi tilbyder uforpligtende og anonyme besøg på et af vores døgnbehandlingscentre, eller på en af vores ambulante afdelinger i Aarhus, København, Odense, Aalborg og Kolding. Tilbuddet gælder også for pårørende – med eller uden misbrugeren selv.
Familiebehandling er en del af Tjeles alkoholbehandling
Alkoholisme rammer hele familien og ikke kun den der drikker og derfor er det vigtigt, at familien også inddrages i alkoholbehandlingen.
I familier med misbrug er der ofte problemer med tillid, dårlig kommunikation og frygt for fremtiden, hvor man som pårørende, på grund af vrede, mistillid og skuffelse, også bidrager til den dårlige trivsel i familien.
Hos Tjele foregår familiebehandlingen som et kursus og henvender sig til nære pårørende – det være sig ægtefælle, partner, børn, forældre og søskende.
Som pårørende har du også altid mulighed for at kontakte en af vores familierådgivere – eller den rådgiver, dit familiemedlem er tilknyttet, mens han eller hun er i alkoholbehandling.
Hvad er alkoholbehandling?
Alkoholbehandling er en hjælp til mennesker, der har et alkoholmisbrug. Behandlingen kan både være ambulant og foregå som døgnbehandling – hvad der er den rigtige behandlingsløsning, kommer helt an på misbrugets omfang og den enkeltes situation.
Sådan foregår døgnbehandling
Vores døgnbehandling består af afrusning/indskrivning, primærbehandling, opfølgning på primærbehandling og familiebehandling.
Afrusning, abstinensbehandling og indskrivning
En alkoholbehandling starter på vores modtageenhed. Her foretages der lægetjek og man udredes for eventuelle fysiske og psykiske problematikker, der skal tages hånd om i behandlingen.
Er der behov for abstinensbehandling iværksættes dette, og man tilses dagligt af læge, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Når man er klar, fortsætter den terapeutiske behandling på vores behandlingscentre rundt i landet.
Primærbehandling
Primærbehandlingen foregår som døgnbehandlingen og varer typisk 4 uger. Vi arbejder intensivt med mekanismer, tankemønstre og adfærd, der ligger bag ved alkoholmisbruget. Gennem undervisning, gruppediskussioner og individuelle samtaler med rådgiver, får man den selvindsigt og de redskaber, der skal til for at skabe en god og ædru dagligdag.
Opfølgning på primærbehandling
Efter afsluttet primærbehandling mødes man ugentligt i to måneder og hver 14. dag i fire måneder, for at tale om, hvordan man i dagligdagen bruger de redskaber, man har fået i alkoholbehandlingen.
Familiebehandling
Familiebehandlingen foregår som et kursus og henvender sig til nære pårørende – det være sig ægtefælle, partner, børn, forældre og søskende. I familiebehandlingen taler vi blandt andet om hvordan misbruget påvirker familien, kommunikationen i familien og hvad man kan man forvente, når den alkoholafhængige kommer hjem efter behandlingsforløbet.
Behandlingscenter Tjele leverede virkelig en flot og professionel håndtering, da jeg besluttede mig for at gå i behandling. På under 4 timer hjalp de min arbejdsgiver med at fremskaffe og udfylde de korrekte papirer, så behandlingen kunne starte med det samme. Jeg kan på det varmeste anbefale Behandlingscenter Tjele.
Få hjælp i hele landet
Tjele har centre landet over og tilbyder:
- Personlig rådgiver, der følger dig gennem hele din alkoholbehandling
- Lægeligt overvåget afrusning og abstinensbehandling
- Gratis afhentning
- Familiebehandling
● Døgnbehandling ● Ambulant behandling
Hvad koster det at gå i alkoholbehandling?
Behandlingscenter Tjele er en privat virksomhed og man skal som udgangspunkt selv finansiere sin alkoholbehandling.
Finansieringen kan ske via sundhedsforsikring, som arbejdsgiverbetalt alkoholbehandling, som egenbetalt behandling eller som behandling betalt af kommunen
Ring og få mere at vide om priser og finansiering på 70 20 40 80
Fakta om alkoholmisbrug og alkoholbehandling
Sundhedsstyrelsen anslår at 140.000 danskere er afhængige af alkohol, 585.000 har et skadeligt højt forbrug af alkohol og 860.000 har et storforbrug af alkohol.
Desværre er det kun ca. 10 % af dem, der har udviklet afhængighed af alkohol, der ender med at få hjælp og gennemføre en alkoholbehandling.
Hvornår vælger man at gå i alkoholbehandling?
Det er næsten altid de pårørende, der i sidste ende er afgørende for, at en person med et alkoholmisbrug går i alkoholbehandling.
De pårørende ser alvoren i drikkeriet tidligere og tydeligere end den alkoholafhængige selv, og de pårørende er ofte klar over behovet for alkoholbehandling, længe inden, den der drikker, selv kommer til denne erkendelse.
Som pårørende er det vigtigt at vide, at hvis man ikke griber ind, og forlanger behandling, så fortsætter drikkeriet sandsynligvis, for det er sjældent en beslutning, som den alkoholafhængige træffer selv.
Få en uforpligtende samtale om alkoholbehandling
Ring 70 20 40 80
Åbent alle dage og døgnet rundt
Er alkoholbehandling nødvendigt?
Mange alkoholmisbrugere forsøger at løse deres misbrugsproblem selv, og kan muligvis reducere forbruget, eller stoppe helt i en periode.
Men, efter nogen tid ”bliver det dagligdag igen” og misbruget vender for de fleste tilbage til, hvordan det var før.
Har man udviklet et alkoholmisbrug, har man brug for at behandle de bagvedliggende årsager og ikke kun symptomerne og derfor er alkoholbehandling meget mere end ”bare” at beslutte sig for at holde op med at drikke.
Målet i vores alkoholbehandling er, at hverdagen bliver så god og positiv, at livet uden alkohol opleves som en gevinst og ikke et tab.
Se film med Kirsten, der er pårørende til en alkoholafhængig:
Er du pårørende til en, der har behov for alkoholbehandling?
Mange pårørende synes det er svært at tale med andre om et familiemedlems alkoholmisbrug, og når man prøver at tale med den, der drikker, får man måske at vide, at man overdriver, og at vedkommende har styr på sit drikkeri – selv om det tydeligvis ikke er tilfældet.
Ofte er misbrugeren selv den sidste til at erkende, at han eller hun har et alkoholproblem, og vi ved, hvor svært det kan være at råbe en alkoholmisbruger op.
Vi ved dog også af erfaring, at det næsten altid er fordi, de pårørende står fast og forlanger det, at mennesker med misbrug vælger at gå i alkoholbehandling. Det er sjældent en beslutning, som misbrugeren tager selv.
Rådgivning til pårørende
Hvis du er pårørende til en misbruger, skal du vide, at det i de langt de fleste tilfælde er muligt at motivere en alkoholiker til at gå i behandling – men den rigtige forberedelse er afgørende for, at det lykkes.
Kontakt os på for råd og vejledning til, hvordan du bedst griber situationen an.
Har du spørgsmål om vores alkoholbehandling?
Ring til os, hvis du har spørgsmål om alkoholmisbrug, eller behandling af alkoholmisbrug.
Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.
Christina Bredahl Frederiksen
Rådgiver hos Tjele
Send os en e-mail
Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.
Er du afhængig?
Tæt på en afhængig?
Behandlingscenter Tjele
70 20 40 80
Fastrupvej 3
8830 Tjele
Behandlingscenter Tjele
Vester Voldgade 96
1552 København
post@tjele.com